Werfwater mag niet langer zomaar geloosd worden

Bemalingswater, ook wel werfwater genoemd, is het water die op bouwwerven uit de grond onttrokken wordt om de grondwaterspiegel kunstmatig te verlagen. Neem bijvoorbeeld de aanleg van een kelder of een ondergrondse parking. Deze bouwprojecten worden vaak gestart op een aantal meter onder de grond, op dieptes waar zich flink wat grondwater bevindt. In tijden van waterschaarste is het natuurlijk jammer dat het opgepompte water zomaar in de riool in verdwijnt. Om het opgepompte water zo efficiënt mogelijk te recupereren is het sinds enige tijd verplicht om het werfwater gratis aan te bieden aan de omwonenden.

Een ibc container (ook wel ibc vat) met een capaciteit van 1.000 liter is de ideale oplossing om bemalingswater op te slaan en aan te bieden op je werf.

Werfwater opvangen

Een IBC container met een capaciteit van 1.000 liter is stevig vastgemaakt op een pallet in hout, kunststof of metaal. Bovendien wordt de IBC container beschermd door een robuuste metalen kooi. Deze 1.000 liter watertanks kunnen tegen een stootje en zijn zeer eenvoudig te verplaatsen op de werf en tussen je verschillende werven.

Werfwater aanbieden

Ben je een aannemer, en heb je een werf waar je verplicht wordt om het opgepompte grondwater aan te bieden tijdens de werken? Overweeg dan de aankoop van een goedkope gereinigde of vernieuwde IBC container. IBC containers zijn immers de ideale oplossing om werfwater aan te bieden.

Bij frequent gebruik raden wij aan om de IBC container uit te breiden met een kwalitatieve dienstkraan (al dan niet vorstvrij). Hiervoor beschikken we over een perfect aansluitende adaptor om de kraan lekvrij vast te maken op de watertank.

Bemalingswater aanbieden op de bouw werf

Ontdek hieronder de verschillende IBC containers die je kan afhalen of laten leveren in gans België. Heb je vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren op het nummer 09 369 13 81 of via email info@ibc-container.be

Oplossingen om werfwater op te vangen en ter beschikking te stellen


Witte gereinigde ibc container met houten pallet om werfwater of bemalingswater aan te bieden.

IBC container wit op houten pallet – professioneel gecleand

 


Witte gereinigde ibc container met kunststof of metalen pallet om werfwater of bemalingswater aan te bieden.

IBC container wit op metalen of kunststof pallet – professioneel gecleand

 


Zwarte gereinigde ibc container met houten pallet om werfwater of bemalingswater aan te bieden.

IBC container zwart op houten pallet – professioneel gecleand

 


Zwarte gereinigde ibc container met kunststof of metalen pallet om werfwater of bemalingswater aan te bieden.

IBC container zwart op metalen of kunststof pallet – professioneel gecleand

 

Gebruik je ibc-container om je bedrijf in de kijker te plaatsen

Extra visibiliteit creëren, reclame maken voor je zaak? Maak gebruik van de zijwanden van een IBC container om een extra werfbord aan te brengen. Misschien kan je zelf een goedkoop paneeltje aanbrengen om je bedrijf extra in de kijker te zetten.

Afbeelding van Ben Kerckx via Pixabay
Uw winkelmand
0