5 veel gestelde vragen over een regenton van 1000 liter

Veelgestelde vragen over IBC-containers en 1000 liter regentonnen: ‘Wat is een IBC-container?’, ‘Wat zijn de voordelen van een 1000 liter regenton?’, ‘Wat is het volume van een IBC-container?’, ‘Wat kan er allemaal in een IBC-container worden opgeslagen?’, ‘Hoe wordt dergelijke regenton van 1000 liter gereinigd of vernieuwd?’, …

Lees meer

Wat is een IBC-container?

Een IBC container (in dit geval voornamelijk gebruikt als regenton van 1000 liter) bestaat uit een plastic vat dat wordt ingesloten en beschermd door een rooster van gegalvaniseerd staal. Ze worden gebruikt voor het opslaan en transporteren van vloeistoffen en bulkgoederen. Een IBC container heeft meestal een volume van 1000 liter. IBC staat voor ‘Intermediate Bulk Container’, wat betekent dat ze ontworpen zijn om tussen volledige vrachtwagenladingen en individuele verpakkingen in te passen. 

Wat zijn de voordelen van dergelijke 1000 liter regenton?

Dergelijke regenton van 1000 liter biedt een handige, stevige en goedkope oplossing voor de opslag van regenwater. Ze bieden volgende voordelen: 

 • Makkelijk verplaatsbaar
  De regenton is relatief licht en staat op een houten, metalen of kunststof pallet. Dit maakt deze regenton makkelijk verplaatsbaar met een heftruck of transpallet, maar eigenlijk ook manueel. Het totale gewicht bedraagt slechts 58kg. Met 2 kun je deze regenton dus vlot verplaatsen.
 • Efficiënt stapelbaar 
  De kubusvorm met kooi zorgt ervoor dat de regenton makkelijk stapelbaar is. Ze neemt hierdoor minder ruimte in beslag en is daarom ook efficiënt voor transport en opslag.
 • Verschillende uitvoeringen
  Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen afhankelijk van de toepassing waarvoor ze gebruikt zullen worden. Wit doorschijnende regentonnen zijn handig om bv. het waterpeil in de tank te controleren. De versie in zwart plastic, beschermt de inhoud tegen UV stralen.
 • Duurzaamheid
  Veel IBC’s worden hergebruikt of herbestemd. Het is een duurzaam product. Bollaert biedt een gamma aan van gebruikte regentonnen, die wij hebben laten reinigen of zelfs vernieuwd hebben. Je kan bij ons ook ongereinigde IBC-containers kopen.

Wat is het volume van een IBC container?

Meestal heeft een IBC container een inhoud van 1000 liter. Aan de hand van een lekvrije koppeling, kunnen meerdere tanks met elkaar worden verbonden en kan de capaciteit worden uitgebreid tot 5000 liter. 

Bekijk hier enkele gekoppelde IBC containers tot 5000 liter:

Wat kan er allemaal in een IBC container van 1000 liter worden opgeslagen?

Een 1000 liter IBC container is geschikt voor het opslaan van verschillende soorten vloeistoffen, waaronder water, oliën, zuren, oplosmiddelen, … IBC’s worden ook vaak gebruikt voor de opslag van voedingsstoffen zoals maïs siroop, ahornsiroop, wijn, sterke drank,… Het is belangrijk om de compatibiliteit van de container met de opgeslagen stof te controleren voordat je deze gebruikt. 

Ben je een creatieve duizendpoot? Zo kun je creatief omgaan met een ibc container

Hoe wordt dergelijke regenton van 1000 liter gereinigd of vernieuwd?

Gereinigde IBC containers: bij hergebruik van bestaande containers is het belangrijk dat deze grondig worden gereinigd voordat ze opnieuw worden gebruikt. Dit omvat het legen van de container, het spoelen van de binnenkant en het schoonmaken van de buitenkant. 

IBC container 1000 liter professioneel gereinigd. Bekijk hier alle modellen..

Vernieuwde 1000 liter IBC container: in dergelijk geval wordt het binnenste vat volledig vervangen. In de bestaande kooi wordt dan een nieuwe witte of zwarte kunststof blaas geplaatst.  

Bekijk hier enkele vernieuwde IBC containers uit ons aanbod:

Uw winkelmand
0